ع انبساط ، تانکر انبساط و واژههایی از این دست به مخزنی اطلاق میشود که بسته به نوع آن، در سیستمهای گرمایشی موتورخانهها مورد استفاده قرار میگیرند. مخازن انبساط به طور کلی به دو نوع منبع انبساط بسته و منبع انبساط بازتقسیم میشوند.
همه آنچیزی که از مخازن انبساط نیاز است بدانید
انواع مخزن انبساط
1- منبع انبساط باز
منبع انبساط معمولی
منبع انبساط عایق دار
2- منبع انبساط بسته (منبع تحت فشار)
منبع انبساط باز – منبع انبساط بسته
تفاوتها :
در
مخازن انبساط
بسته یا
منبع تحت فشار
که معمولاً در داخل موتور خانهها و اتاق تاسیسات نصب میشوند هیچگونه دربی تعبیه نشده و قسمتی از آن حاوی هوای فشرده و قسمت دیگر حاوی آب میباشد. همچنین این مخازن با هوای آزاد هیچگونه ارتباطی ندارند و فشار سیستم توسط مکانسیمهای همچون تیوپهای هوا و یا گازهای بی اثر تامین میشود و جنس بدنه آنها نیز عمدتاً فلزی است.
هدف اصلی از نصب منبع انبساط بستهیا همان مخزن تحت فشار صرفه جویی در انرژی و کاهش استهلاک پمپ آب میباشد. زیرا به دلیل آبی که درون منبع تحت فشار ذخیره میشود دیگر نیازی نیست تا هر بارکه شیر آب در داخل ساختمان باز و بسته شد، پمپ آب روشن و خاموش شود در نتیجه عمر پمپ بیشتر خواهد شد.
جهت مشاهده لیست قیمت منبع انبساط روی لینک روبرو کلیک نمایید. www.bamintahvie.com
در سوی دیگر منبع انبساط باز ( منبع انبساط باز ) قرار دارد که با جمع آوری و ذخیره حجم اضافی ناشی از انبساط حجمیآب، که بر اثر گرما بوجود آمده است، فشار لازم برای بالا رفتن آب در لولههای سیستمهای گرمایشی موتورخانه را یکسان میکند.
منبع انبساط باز با هوای آزاد در ارتباط میباشد و فشار هوای بیرون بر روی سطح آب اعمال میشود. برای جلو گیری از سرریز آب و تنظیم فشار سیستم، منبع انبساط باز عموما بر روی پشت بام نصب میگردد. جنس این مخازن میتواند فلزی یا پلاستیکی ( پلی اتیلن ) باشد.
منبع انبساط بسته نسبت به منبع انبساط بازنیازمند رسیدگی و بازدیدهای مکرر بیشتری میباشد و ضریب اطمینان آن نیز کمتر است .
مخازن انبساط باز جدا از اینکه در حجمهای مختلفی در بازار موجود هستند از لحاظ جنس مواد مورد استفاده در تولید آنها نیز متفاوت هستند. دو دسته متداول منابع انبساط باز، منبع انبساط باز پلی اتیلن و منبع انبساط بازفلزی ورق گالوانیزه میباشد.
منبع انبساط باز عایق دار
یکی از مشکلات مخازن انبساط باز ، اتلاف انرژی در آنها است. برای حل این مشکل و کاهش هزینههای مصرف انرژی مخازن انبساط عایق دار تولید شده اند. مخازن انبساط عایق دار به دو مدل مخازن انبساطدو لایه فوم دار پلی اتیلن و مخازن انبساط فلزی ( ورق گالوانیزه ) عایق دار تقسیم میشوند. که در ادامه هر یک از آنها را معرفی خواهیم کرد.
جهت مشاهده لیست قیمت منبع انبساط روی لینک روبرو کلیک نمایید. www.bamintahvie.com